Ціна:
6000 грн/особа
Група:
Тривалість:
до 6 чоловік
8 годин
груповий курс за програмою Coffee Skills Program

Barista Foundation

26 лютого 2026
*включаючи податки та збори. За бажанням, можна скласти онлайн іспит та отримати міжнародний сертифікат SCA. Вартість – 150€
Початок: 10:00
Закінчення: 18:00
Місце проведення: вул. Васильківська, 30 (метро Васильківська)
У вартість включено:
- все необхідне для навчання
- методичний матеріал
- сертифікат про проходження
- обід
- пост-підтримка

Базовий курс «Barista Foundation» охоплює ключові навички, які потрібні для налаштування кавомолки, приготування еспресо, спінювання молока та створення правильної текстури для приготування кавомолочних напоїв. Цей курс дозволяє отримати загальне уявлення про каву та закласти основу для формування практичних навичок роботи з молоком та приготування напоїв на її основі, а також ознайомитися з правилами санітарії та техніки безпеки та правилами обслуговування гостей.

По завершенню курсу, студенти складуть практичний та письмовий іспит. Студенти, які успішно складуть практичний та письмовий іспит, отримають міжнародний сертифікат, що підтверджує рівень їх навичок.

Курс призначений для тих, хто ніколи не працював з кавою або має мінімальний рівень навичок. Рекомендується пройти курс "Введення в каву" (Introdaction to coffee)
Опис курсу
01 - Кавові зерна:
- Відмінність між видами кави
- Свіжість кави
- Вплив ступеня обсмажування

02 - Управління робочим простором:
- Організація робочого простору
- Чистота

03 - Обладнання:
- Комплектуючі кавомолки
- Комплектуючі еспресо-машини

04 - Техніка безпеки:
- Техніка безпеки при роботі з кавомолкою та еспресо-машиною

05 - Приготування еспресо:
- Помел, дозування, темперування
- Рецепт еспресо
- Калібрування кавомолки
- Дозування
- Прийоми дозування

06 - Екстракція та приготування:
- Що таке еспресо
- Техніка приготування

07 - Оцінка еспресо
- Оцінка екстракції
- Оцінка смаку

08 - Молоко:
- Свіжість
- Прийоми спінювання
- Температура спіненого молока

09 - Меню на основі еспресо:
- Компоненти напоїв

10 - Очищення обладнання, гігієна та безпека:
- Безпека у роботі
- Гігієна у роботі
- Регулярний догляд обладнання

11 - Якість води: вплив якості води на смак

12 - Сервіс: взаємодія із гостем
Програма курсу
Тренер курсу:
Андрій Пустовіт
CSP SCA Barista Professional
CSP SCA Sensory Professional
Co-founder nuance coffee, campus coffee, barista games
Досвід в кавовій сфері - 19 років
Асистентка курсу:
Вікторія Шах
Шеф-бариста Campus coffee
Досвід 5 років
Фіналіст CIGS 2024, CIGS 2025
Фіналіст Cointreau 2025
Кавовий консультант-технолог