Ціна:
22 000 грн
Група:
Тривалість:
5 людей
16 годин
груповий курс за програмою Coffee Skills Program

Barista Intermediate

20-21 липня 2024
Початок: 10:00
Закінчення: 18:00
Місце проведення: вул. Васильківська, 30 (метро Васильківська)
У вартість включено:
- все необхідне навчання
- методичний матеріал
- сертифікат про проходження
- обід
- пост-підтримка
- іспит

Курс "Barista Intermediate" базується на концепціях та навичках, представлених у базовому курсі (Barista Foundation). Він ідеально підходить для тих, хто має навички роботи баріста та бажає дізнатися, як покращити якість кави та підготуватися до складніших робочих обов'язків баріста. Завдяки цьому інтерактивному курсу учні зможуть краще зрозуміти саму каву, зокрема вплив сорту, походження та методів обробки кави на смакоароматику; параметри кількості кави, текстури помелу, якості води та часу заварювання, а також їх взаємодію в рамках рецепту заварювання; структуру напою та відмінності у смаку; управління та ефективність робочих процесів, сенсорні аспекти екстракції еспресо; прийоми роботи з молоком, а також мистецтво створення базового латте арту. Крім приготування кави, цей курс також охоплює ключові поняття, які стосуються санітарії та техніки безпеки, сервісу та базових комерційних процесів.

По завершенню курсу, студенти складуть практичний та письмовий іспит. Студенти, які успішно складуть практичний та письмовий іспит, отримають міжнародний сертифікат, що підтверджує рівень їх навичок.

Рекомендується попередньо пройти курс "Введення в каву" (Introdaction to coffee) і "Barista Foundation». Це не є обов'язковою вимогою, але передбачається, що учень має всі знання та навички, отримані в ході цих модулів, і вони можуть перевірятися в рамках практичних та/або письмових атестацій.
Опис курсу
01 - Кавові зерна:
- Різновиди арабіки
- Вплив походження на смак
- Вплив обсмажування на екстрактивність
- Дегазація

02 - Управління робочим простором:
- Ергономіка
- Робота у парі

03 - Обладнання:
- Вплив типів кавомолок на продуктивність роботи

04 - Приготування еспресо:
- Помел, дозування, темперування
- Послідовне дозування
- Прийоми розподілу та темперування

05 - Екстракція та приготування:
- Brew ratio
- Фортеця еспресо TDS
- Екстракція
- Використання рефрактометра
- Вплив рецепту на смаковий та тактильний баланс

06 - Оцінка еспресо:
- Порядок розчинності речовин
- Зв'язок між ароматом та смаком
- Термінологія колеса смаків
- Тіло та текстура

07 - Молоко:
- Основні відомості про молоко
- Склад молока
- Замінники молока
- Причини псування молока
- Стандарти піни SCA
- Прийоми спінювання молока
- Максимальна температура молока
- Стандарти латте арта

08 - Меню на основі еспресо:
- Асортимент напоїв
- Приготування кількох напоїв зі стандартами SCA

09 - Очищення обладнання, гігієна та безпека:
- Керування залишками
- Особиста гігієна
- Запобігання перехресному зараженню
- Запобігання подіям та травмам
- Очищення та обслуговування кавомолка
- Очищення та обслуговування еспресо-машини

10 - Якість води:
- Тестування води
- Стандарти води SCA

11 - Сервіс:
- Опис меню
- Стандарти сервісу

12 - Сервіс:
- Взаємодія із гостем

13 -
Управління:
- Собівартість вирішення конфліктів
Програма курсу
*у вартість включена вартість іспиту 205 Євро + податки та збори
індивідуальний курс 8 годин
Тренер курсу:
Руслан Карелашвілі
Q-grader
Чемпіон України з Лате-арт
Чемпіон України з Брюверс Кап
Віце-чемпіон Чемпіонату Бариста України
Співзасновник Barista Games
13 років досвіду роботи з кавою