Ціна:
4800 грн/особа
Група:
Тривалість:
до 6 чоловік
8 годин
груповий курс 1 день

Альтернативне заварювання

16 січня 2025
Початок: 10:00
Закінчення: 18:00
Місце проведення: вул. Васильківська, 30 (метро Васильківська)
У вартість включено:
- все необхідне навчання
- методичний матеріал
- сертифікат про проходження
- обід
- пост-підтримка

Альтернативні методи приготування кави стали невід'ємною частиною меню сучасної кав'ярні. Зростання популярності альтернативи пояснюється тим, що в 21 столітті баріста з особливою ніжністю ставляться до кави. Нові альтернативні способи заварювання спрямовані на те, щоб максимально розкрити природні характеристики кави: щільність, аромат, солодощі і кислотність.
Курс допоможе пізнати навички професійного приготування кави альтернативними методами бариста-початківцям і отримати нові знання більш досвідченим.

Кожен учасник тренінгу отримає методичний матеріал для заповнення під час курсу, на якому ознайомиться з різновидами альтернативних методів заварювання (V60, Kalita, Chemex, Clever, Aeropress, Cold Brew), їх історією, принципом роботи, впливом на смак та профілями заварювання. Детально вивчить поняття екстракції, Brew Ratio, оцінки смаку та стандартів "Golden cup". Навчиться підбирати каву, воду, помел та організовувати капінг. А після тренінгу отримає інформаційну підтримку.
Опис курсу
Програма курсу
01 - Вибирати каву для альтернативних методів приготування

02 - Розбиратися у факторах впливу на смак

03 - Орієнтуватися в основних смаках, у каві, згідно з Coffee Flavor Wheel

04 - Організовувати капінг

05 - Вибирати воду для альтернативних методів приготування

06 - Розбиратися в методах альтернативного заварювання та вплив кожного з них на смак

07 - Підбирати правильний помел

08 - Розбиратися в екстракції та порядку розчинення речовин

09 - Працювати з Coffee Brewing Control Chart

10 - Оцінювати смак кави відповідно до стандартів SCA

11 - Готувати каву в: V60, Kalita, Chemex, Clever, Syphon, Aeropress, Cold Brew

12 - Створювати профілі заварювання
Чому навчимо
01 - Хімічний склад кави: екстрактивні речовини та їх вплив на смак

02 - Чинники впливу смак: генетика, обробка, регіон, обжарка

03 - Колесо смаків: основні смаки кави

04 - Капінг: організація та проведення. Порівняльний капінг (різних ступенів обсмажування, способів обробки та регіонів зростання)

05 - Вода: стандарти води для приготування методом Brew

06 - Різновиди методів альтернативного заварювання: історія, принцип роботи, вплив на смак (V60, Kalita, Chemex, Clever, Syphon, Aeropress, Cold Brew)

07 - Особливості та вплив на смак матеріалу фільтрів: папір, метал, тканина, синтетика

08 - Особливості та вплив на смак матеріалу девайсів: кераміка, скло, пластик, метал

09 - Помел: вплив на час приготування, смак та здатність води розчиняти речовини з кави

10 - Екстракція: що це, попереднє змочування, порядок розчинення речовин.

11 - Coffee Brewing Control Chart: стандарт "Golden cup", розуміння роботи з екстрактивністю та TDS

12 - Професійна оцінка смаку: оцінний лист World Brewers Cup

13 - Профілі заварювання: V60, Kalita, Chemex, Clever, Syphon, Aeropress, Cold Brew
*у вартість включені податки та збори
Тренер курсу:
Ліза Скрипник
Дворазова чемпіонка України Brewers CUP
Бронзовий призер з Hario Cup 2022
Суддя національного Словацького чемпіонату з аеропресу 2022
Бронзовий призер з Брюверс капу 2023
Амбасадор Hario в Україні