Початок:10:00 Закінчення: 18:00
Місце проведення: вул. Стеценка, 25 Обсмажка: 3 Champs Roastery У вартість включено:
- все необхідне для навчання
- методичний матеріал
- сертифікат про проходження
- обід
- пост-підтримка Ростер: Giesen Зерно: !FEST Coffee Mission
Ринок обсмаженої кави в Україні з кожним роком динамічно зростає, що змушує обжарювачів бути конкурентнішими, володіти новими знаннями та навичками. Ми вирішили розробити курс, який систематизує роботу обсмажування, покращить якість та змотивує поставити нові цілі у продажах, та виставити нову планку у контролі якості.
Опис курсу
01 - Хто такий обсмажчик?
02 - Обсяги зростання ринку свіжосмаженої кави
03 -Сегменти обсмажок
04 - Типи ростерів:
- Тип пальника (інфо-червоний, атмосферний) - електричний, газовий
- Влаштування ростера
05 - Зелене зерно:
- Вибір зерна – оцінка потенціалу кави. Оцінка кави через капінг
- Дефекти кави
- Робота з постачальниками кави
- Сегментація кави
- Зберігання зеленої кави, вплив зовнішніх факторів
06 -Теорія обсмажування кави:
- Етапи процесу обсмажування кави
- Нагрів, сушіння та підвищення тиску
- Розширення обсягу
- Втрати під час обсмажування
- Відсоткові зміни
- Розрахунок приросту обсягу зерна
- Ступінь розвитку при обсмажуванні
- Температура у процесі
- Охолодження
- Оцінка обсмаженої кави
- Дегазація кави та упаковка
- Зберігання кави після обсмажування
07 -Правила роботи з обсмажуванням:
- Профілювання
- Пожежна безпека
- Система вентиляції/димохід/циклон
- Типи пожеж та їх усунення
- Технічні ризики та їх вирішення
- Робоче середовище (технологія) – специфікація обладнання для обсмажування
08 -Час обсмажування - практика:
- Профіль обсмажування
- Ендотермічна та екзотермічна фаза профілю
09 -Кавовий бізнес:
- З чого почати?
- Бюджет відкриття ростерії
- Юридичний аспект організації ростерії
- Специфікація обладнання обсмажування та технологія
- HACCP
- Технічні вимоги до приміщення ростерії
- Фінансова модель ростерії
- Бюджет окупності ростерії
- Бренд та маркетинг
- Упаковка та інформація на пачці
- Канали комунікації бренду
- Асортимент та постачальники
- Формування ціни на асортимент – підтримка клієнтів
- Продаж, логістика, зворотний зв'язок
- Команда та навчання
- Як виміряти прогрес та результати
10 - Домашнє завдання
Програма курсу
01 - Сегментувати каву
02 - Оцінювати потенціал кави за листами SCA
03 - Вибудовувати правильну технологію обсмажування згідно HACCP
04 - Оцінювати дефекти зеленої та обсмаженої кави
05 - Правил роботи з ростером
06 -Планувати профіль обсмажування та розуміти всі змінні, що впливають на обсмажування
07 -Базовим навичкам роботи з ростером
08 - Планувати бюджет обжарювання з огляду на фінансову модель
Чому навчимо
01 - Типи ростерів, і як вибрати свій ростер
02 - Теорію обсмажування кави
03 - Як побудувати фінансову модель обсмажування та спланувати бюджет
04 -Як працювати з постачальниками та правильно формувати асортимент та прайс
05 -Отримайте контакти постачальників, які необхідні для обсмажування
Що дізнаєтесь
*у вартість включені податки та збори
Тренери курсу: Олексій Федоровський Співвласник та Обсмажчик «3Champs Roastery»
2-разовий чемпіон України Brewers CUP
Зайняти місце на курсі Введення в обсмажку
3-4 серпня 2024 ВАЖЛИВО: Після оплати перевірте Вашу поштову скриньку, лист може потрапити до папок «Спам» або «Промоакції».
Натискаючи на кнопку, ви даєте згоду на обробку своїх персональних даних