Ціна:
6000 грн/особа
Група:
Тривалість:
до 6 чоловік
8 годин
груповий курс за програмою Coffee Skills Program

Sensory Foundation

21 січня 2026
Початок: 10:00
Закінчення: 18:00
Місце проведення: вул. Васильківська, 30 (метро Васильківська)
У вартість включено:
- все необхідне для навчання
- методичний матеріал
- сертифікат про проходження
- обід
- пост-підтримка

Курс "Sensory Foundation" розглядає основні принципи сенсорної оцінки шляхом практичних занять та інтерактивних вправ. У ході курсу досліджується механізм сприйняття в процесі дегустації, а також як застосовувати це знання в оцінці властивих кави характеристик. Курс також містить інформацію про те, як визначати Спешелті кави, якості Спешелті та як застосовувати цей підхід у бізнесі.

По завершенню курсу, студенти складуть практичний та письмовий іспит. Студенти, які успішно складуть практичний та письмовий іспит, отримають міжнародний сертифікат, що підтверджує рівень їх навичок та знань.

Курс призначений для тих, хто працює з кавою. Рекомендується пройти курс "Введення в каву" (Introdaction to coffee).
Опис курсу
01 - Теоретичні принципи:
- Що таке сенсорний аналіз
- Чому чуттєве сприйняття важливе у каві

02 - Смакові характеристики:
- Фізіологія та анатомія
- Базові уподобання
- Вправи з базових ароматів

03 - Визначення смакових характеристик кави:
- Смак та тіло в каві
- Аромати у каві
- Комунікація та лексикон
- Колесо смаку Coffee Flavor Wheel

04 - Протокол капінгу:
- Що таке капінг? Методологія капінгу SCA
- Базовий проток капінгу
- Основне обладнання для капінгу
Програма курсу
*включаючи податки та збори. За бажанням, можна скласти онлайн іспит та отримати міжнародний сертифікат SCA. Вартість – 150€
Тренер курсу:
Андрій Пустовіт
CSP SCA Barista Professional
CSP SCA Sensory Professional
Co-founder nuance coffee, campus coffee, barista games
Досвід в кавовій сфері - 19 років
Асистентка курсу:
Вікторія Шах
Шеф-бариста Campus coffee
Досвід 5 років
Фіналіст CIGS 2024, CIGS 2025
Фіналіст Cointreau 2025
Кавовий консультант-технолог